Dag 10: Julmat?
Idag blev det mest onyttigt. Efter jobbet så var det styrelsemöte med kören och både Jonas och Pernilla hade bakat så efter den äppelkakan och morotskakan så var man inte så hungrig längre. Sen var det vidare ner till Isterbandet för att sjunga lite med orkestern. Där blev man ju lite småsugen på en Gorbys, men jag höll mig ifrån det. Efter en sån dag så orkar man inte ställa sig vid spisen och vara seriös.
Har funderat på det där med julmat. Louise berättade om deras jular, där både hennes bror och hon är vegetarianer och alla goda saker på deras julbord. Jag är ju rätt enkel i min julmat. Är inte särskilt förtjust i julskinkan och sillen räcker det med någon bit, men när det kommer till köttbullar och prinskorv så är jag bottenlös. Visst kan man köra med soyakorv och någon vegetarisk köttbulle, men är det verkligen samma sak? Snart ska detta undersökas. Jobbet ska ha julbord och jag har för första gången i mitt liv skrivit upp mig som vegetarian på en anmälningslista.
Har funderat på det där med julmat. Louise berättade om deras jular, där både hennes bror och hon är vegetarianer och alla goda saker på deras julbord. Jag är ju rätt enkel i min julmat. Är inte särskilt förtjust i julskinkan och sillen räcker det med någon bit, men när det kommer till köttbullar och prinskorv så är jag bottenlös. Visst kan man köra med soyakorv och någon vegetarisk köttbulle, men är det verkligen samma sak? Snart ska detta undersökas. Jobbet ska ha julbord och jag har för första gången i mitt liv skrivit upp mig som vegetarian på en anmälningslista.
Dag 9: Rikards ungkarlsgryta
Idag kom Jennie över för lite spelkväll. Då vill man gärna göra någon mat som är god, lätt att göra och går snabbt. Rikards ungkarlsgryta passar utmärkt för detta. Nu mera har jag ju flickvän, men under mina vilda år som ungkarl (nu låter jag jättegammal) så hittade jag den perfekta rätten.
Wokgrönsaker har man nästan alltid hemma i frysen. Stek ihop det med lite kyckling eller om man är riktigt lat quornbitar. Sen kör man ner lite kokosmjölk tillsammans med min favoritcurryblandning och låter det puttra ihop lite. Servera med ris och vill man festa till det så kan man köpa naanbröd till det. Så lätta att göra. Går på 15-20 min och är riktigt gott.
Wokgrönsaker har man nästan alltid hemma i frysen. Stek ihop det med lite kyckling eller om man är riktigt lat quornbitar. Sen kör man ner lite kokosmjölk tillsammans med min favoritcurryblandning och låter det puttra ihop lite. Servera med ris och vill man festa till det så kan man köpa naanbröd till det. Så lätta att göra. Går på 15-20 min och är riktigt gott.
Dag 8: Rester
När dagarna är fullbokade så hinner man ibland inte ens med en falafelrulle på vägen. Idag jobbad jag och sen var det raka spåret till kören. Man fick lite fika i sig iaf. Sen när jag kom hem vid 22-tiden så tog jag lite av min lunchlåda. Sen jag började med min veggo-månad så har jag skippat färdigrätterna till lunch. De finns så få och välja på och de som finns är inte mättande nog att klara sig på en. Att köpa 2/dag är jag helt enkelt för "sparsam" för. Så den här veckan har det blivit veg lasagne eftersom det blev rätt mycket över när jag gjorde. Upptäckt att det är supergott med lite ketchup till.
Har kommit fram till att det enda som inte ändrats när det gäller min mat är frukosten. Det är så sällan som jag har kött som pålägg på mackan så det känns skönt att något är som det brukar. Annars så har alla mina måltider förändrats även om det är marginellt. För min del så tycker jag inte det är så stor skillnad på quorn och kött. Det är lite som lättmjölk och standardmjölk. Visst finns det en skillnad, men lättmjölken är fortfarande god.
Har kommit fram till att det enda som inte ändrats när det gäller min mat är frukosten. Det är så sällan som jag har kött som pålägg på mackan så det känns skönt att något är som det brukar. Annars så har alla mina måltider förändrats även om det är marginellt. För min del så tycker jag inte det är så stor skillnad på quorn och kött. Det är lite som lättmjölk och standardmjölk. Visst finns det en skillnad, men lättmjölken är fortfarande god.
Dag 7: Vegetarisk Lasagne
Igår gav jag mig på vegetarisk lasagne. Inget fusk-kött den här gången utan jag gjorde den på keso och spenat. Lite förvånad över hur gott det var. Har nog inte ätit spenat på 15-20 år men det var faktiskt gott. Kul att upptäcka såna grejer. Jag fuskade lite med lasagnen. Köpte ett lasagne-kit och bytte ut köttfärsen mot spenat och kesoblandningen. Får testa att göra den på riktigt en annan dag när jag har mer tid/ork. jag har iaf gjort mer mat sen jag började med det här projektet. Det är alltid positivt.
Dag 6: Pizza
Det var filmkväll igår. Då blev det en pizza, vegetarisk förstås. En svamppizza med kebabsås på. Givetvis smaskigt. Om det är någon som tror att man går ner i vikt av att sluta äta kött så kan jag nog sticka hål på den myten. Onyttig mat finns oavsett om man äter kött eller inte. En pizza med smaskig sås på är fet mat även om det inte är något kött på den.
Har hört mycket gott om vegetarisk lasagne. Är lite sugen att testa på det någon dag. Ska bara hitta ett bra recept på det.
Dag 5: Kebab
Nej klart man inte kan äta kebab som vegetarian, men jag är väldigt van att ta en kebab då och då. Har mitt favorithak precis utanför jobbet som vet precis vad jag gillar. En rulle med hälften kebab och hälften kyckling och ingen tomat. Där har ni Rikards 50/50. Så jäkla gott!
Men igår kväll skulle jag över till Ola på lite öl och whiskeykväll. Vi brukar ta en Sub eller en Kebab till det. Sen sitta och kolla på lite serier och snacka en massa strunt. Vad skulle jag ta istället? Falafel såklart! Det är rätt gott med falafel, men pizzeria torino på Teleborgs Centrum vet verkligen inte hur man gör en bra falafelrulle. Den var bara halvfylld med mat. Där blir det tummen ner. Får hitta ett bättre falafelhak.
Men igår kväll skulle jag över till Ola på lite öl och whiskeykväll. Vi brukar ta en Sub eller en Kebab till det. Sen sitta och kolla på lite serier och snacka en massa strunt. Vad skulle jag ta istället? Falafel såklart! Det är rätt gott med falafel, men pizzeria torino på Teleborgs Centrum vet verkligen inte hur man gör en bra falafelrulle. Den var bara halvfylld med mat. Där blir det tummen ner. Får hitta ett bättre falafelhak.
Dag 4: Ost!!!
Idag blev det middag med Louise. Vi gjorde hemmagjord ost (fusk-ost enligt L) och grönsaker i en tomat- och chillsås serverat med ugnstekt klyftpotatis. Det var smaskens, men lite stark.
Något jag tänkt lite på är att det inte finns någon huvuddel på den vegetariska talriken. Visst kan man ha en quornfilé eller en tofubit eller något sånt, men om man ska köra utan fusk-kött så finns det inte. Den här gången blev det ju osten som blev huvuddelen och den var god till den såsen. Någon som har någon grönsak som passar som huvuddel? Jag har hört om bönbiffar, men hittills har det inte blivit något av det.
Hade mitt första köttsug idag. Byte buss vid resecentrum och blev så grymt sugen på varmkorv. Men man ska ju inte förstöra aptiten inför middagen så det gick bra att undvika.
Något jag tänkt lite på är att det inte finns någon huvuddel på den vegetariska talriken. Visst kan man ha en quornfilé eller en tofubit eller något sånt, men om man ska köra utan fusk-kött så finns det inte. Den här gången blev det ju osten som blev huvuddelen och den var god till den såsen. Någon som har någon grönsak som passar som huvuddel? Jag har hört om bönbiffar, men hittills har det inte blivit något av det.
Hade mitt första köttsug idag. Byte buss vid resecentrum och blev så grymt sugen på varmkorv. Men man ska ju inte förstöra aptiten inför middagen så det gick bra att undvika.
Dag 3: Tofutest
Jag har ibland ett ganska fullbokat schema vilket gör att man inte alltid hinner hem och äta mellan jobbet och vad man nu ska göra. Idag var jag på bio och såg Cornelis. Eftersom den började vid halvsju och jag slutade vid fem så var det ju inte mycket tid att åka hem och laga mat på. Hitta något att äta på stan brukar ju inte vara några problem. Det var det iofs inte den här gången heller, men det är lite intressant att alla rätter de skyltar med har någon typ av kött i sig.
Thaistället brukar ju alltid ha lite vegetarisk mat så jag slutade mitt letande på Koh Thai. Där hade de tofu. Det måste man ju testa! Jag har bara ätit det i mitsosoppan på moshi moshi innan och där är det väll inte min favorit, men för att utmana sig själv så beställde jag lite. Jag blev lite förvånad över hur olik den var tofun som brukar vara i soppan. Det har var med som lite segare brödbitar medan tofun i soppan brukar var små vita bitar. I kombination med nudlarna, bambuskotten och championerna så smakade det faktiskt riktigt gott, men jag tvivlar starkt på att jag kommer bli någon tofu-fanatiker under den här månaden.
Det är aldrig fel att testa nya grejer eller testa om grejer som man inte testat på ett tag. Vem vet? Man kanske borde testa squash igen.
Tack för alla tips som jag fick i förra inlägget (hade ingen aning om att någon läste). Ska testa lite av era tips under månaden. Nu måste jag fixa till min lunchlåda. Får bli lite rester av min quornfärssås och pasta.
Thaistället brukar ju alltid ha lite vegetarisk mat så jag slutade mitt letande på Koh Thai. Där hade de tofu. Det måste man ju testa! Jag har bara ätit det i mitsosoppan på moshi moshi innan och där är det väll inte min favorit, men för att utmana sig själv så beställde jag lite. Jag blev lite förvånad över hur olik den var tofun som brukar vara i soppan. Det har var med som lite segare brödbitar medan tofun i soppan brukar var små vita bitar. I kombination med nudlarna, bambuskotten och championerna så smakade det faktiskt riktigt gott, men jag tvivlar starkt på att jag kommer bli någon tofu-fanatiker under den här månaden.
Det är aldrig fel att testa nya grejer eller testa om grejer som man inte testat på ett tag. Vem vet? Man kanske borde testa squash igen.
Tack för alla tips som jag fick i förra inlägget (hade ingen aning om att någon läste). Ska testa lite av era tips under månaden. Nu måste jag fixa till min lunchlåda. Får bli lite rester av min quornfärssås och pasta.
Dag 2: Quorn
Jag har inte börjat få köttdrömmar ännu!!!
Det är en jäkla tur att det finns quorn. Utan det skulle jag aldrig vågat ge mig på den här månaden. Samtidigt tycker jag att det är lite fusk. Jag kan ju mer eller mindre äta samma sak som innan. Min curry gryta med ris och naanbröd, köttfärssås eller nått liknande. Det är ju bara att byta ut köttet mot quorn.
Så därför vill jag gärna ha goda vegetariska recept utan quorn för att se om det faktiskt finns sån mat. Skicka dem gärna till mig eller om ni har några schyssta länkar. Sen är jag lite fundersam på om grönsaker verkligen är så begränsat som det ser ut på salladshyllan i handeln. Tomat, gurka, paprika, morot och sallad. Utöver det så känns det helt blankt. Finns det några goda grönsaker jag glömt? Det här kräver en undersökning!!!
Ikväll bjöd jag en vegetarian på mat och hon gillade det. Mäkta stolt över det!!!
Det är en jäkla tur att det finns quorn. Utan det skulle jag aldrig vågat ge mig på den här månaden. Samtidigt tycker jag att det är lite fusk. Jag kan ju mer eller mindre äta samma sak som innan. Min curry gryta med ris och naanbröd, köttfärssås eller nått liknande. Det är ju bara att byta ut köttet mot quorn.
Så därför vill jag gärna ha goda vegetariska recept utan quorn för att se om det faktiskt finns sån mat. Skicka dem gärna till mig eller om ni har några schyssta länkar. Sen är jag lite fundersam på om grönsaker verkligen är så begränsat som det ser ut på salladshyllan i handeln. Tomat, gurka, paprika, morot och sallad. Utöver det så känns det helt blankt. Finns det några goda grönsaker jag glömt? Det här kräver en undersökning!!!
Ikväll bjöd jag en vegetarian på mat och hon gillade det. Mäkta stolt över det!!!
Dag 1: Experimentet börjar
Idag börjar min vegetariska månad. De som känner mig vet att jag älskar kött. Jag skäms inte för det och äter det nästan varje dag.
När man träffar någon som är vegetarian så kommer man ofta in på varför. Enligt de svar jag har fått så finns det många anledningar. Det vanligaste brukar vara omtanken om djuren och att man inte ska döda för sin föda när det finns andra alternativ. De som är för kött brukar då kontra med att det finns andra djur som dödar för sin mat vilket brukar sluta i en diskussion om människans kropp är menad att äta kött eller inte.
En annan anledning är att det är hälsosammare. Att magen mår bättre av det eller att det i kombination med träning kan hjälpa dig gå ner i vikt (Special K-reklamen). Det är ett argument som jag skulle vilja kolla upp. Jag säger inte att det är en myt, men jag är lite skeptisk. Nu gör jag iofs ingen helomvändning och kommer att tokträna. Allt jag ska göra är att sluta äta kött.
Varför gör jag då detta? Det började som en fix idé. Sen blev det mer till en utmaning. Jag är helt enkelt nyfiken på om jag kan klara 30 dagar utan kött. Kommer jag anfalla charkdisken efter 10 dagar? För allas stora nöje och för att hålla lite koll på vad som händer så kommer jag uppdatera bloggen varje dag. Vi får se hur det går. Idag blev det iaf köttfärssås och makaroner (med qournfärs förstås).
När man träffar någon som är vegetarian så kommer man ofta in på varför. Enligt de svar jag har fått så finns det många anledningar. Det vanligaste brukar vara omtanken om djuren och att man inte ska döda för sin föda när det finns andra alternativ. De som är för kött brukar då kontra med att det finns andra djur som dödar för sin mat vilket brukar sluta i en diskussion om människans kropp är menad att äta kött eller inte.
En annan anledning är att det är hälsosammare. Att magen mår bättre av det eller att det i kombination med träning kan hjälpa dig gå ner i vikt (Special K-reklamen). Det är ett argument som jag skulle vilja kolla upp. Jag säger inte att det är en myt, men jag är lite skeptisk. Nu gör jag iofs ingen helomvändning och kommer att tokträna. Allt jag ska göra är att sluta äta kött.
Varför gör jag då detta? Det började som en fix idé. Sen blev det mer till en utmaning. Jag är helt enkelt nyfiken på om jag kan klara 30 dagar utan kött. Kommer jag anfalla charkdisken efter 10 dagar? För allas stora nöje och för att hålla lite koll på vad som händer så kommer jag uppdatera bloggen varje dag. Vi får se hur det går. Idag blev det iaf köttfärssås och makaroner (med qournfärs förstås).