Väder och känslor

Det är fantastisk vad vädret påverkar oss! Jag sitter och tänker på gråa rengninga dagar och hur nere och dyster man var då. Så kan man kontra det med en dag som den här. Var just på en promenad med Maria denna soliga dag och man kände hur bara den härliga luften gjorde en glad och beskymmersfri.

Tror jag läste det i någon blogg om att de lyckligaste människorna i världen var de som levde i små bya utan teknologi och nymodigheter. Visst kan det vara så att det morderna samhälle vi lever i innebär stora påfrestningar för oss, men det skulle ändå vara intressant att veta hur mycket soldagar det fanns i de byarna. För det känns som att ljus och värme har större inverkan på oss än vad vi kanske vill tro.

Samma sak som vårkänslorna och förälskelserna som inträffar på våren. Jag tror det har mer att göra med att vi ser mindre bekymmer när det är fint väder och därför kan slappna av mer och bara vara glada. På detta sätt så får man mer tid till att umgås och man blir en trevlig prick. Det är klart att fler förälskelser inträffar under våren!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0